מספר שאלות:

דיון מתוך פורום  ניתוח אף - כירורגיה פלסטית

05/01/2008 | 08:42 | מאת: לובה

1. המנתח אמר לי לאחר הניתוח שהתוצאה "יצאה יפה", ורציתי להבין האם המשמעות היא שהוא כבר יודע כיצד ייראה האף בסוף התהליך. האם המנתח כבר רואה את התוצאה הסופית של האף, או שגם הוא לא יודע בוודאות כיצד ייראה האף לאחר חלוף החודשים של הנפיחות וההחלמה? 2. האם מכות לא חזקות (אך מכאיבות מאוד...) שקיבלתי בטעות באף כשבוע לאחר הניתוח עלולה להשפיע על התוצאה הסופית? 3. אילו גורמים עלולים להשפיע על התוצאה הסופית של האף? כרגע (שבוע וחצי לאחר הניתוח) אני מרוצה מן התוצאה, אך חוששת מאוד שהמראה שלו ישתנה עם הזמן ושיתגלו פגמים שונים, או שאני עצמי אפגע בטעות באף ואגרום למראה שלו להשתנות. 4. כשבוע וחצי לאחר הניתוח - יש לי ריח מאוד מאוד לא נעים מהאף, מן הסתם כתוצאה מההפרשות והדם שהצטברו באף. האם זה תקין? מה ניתו לעשות? מתי זה יעבור. תודה

07/01/2008 | 16:05 | מאת: ד"ר מרקוס הראל

שלום לובה: המנתח יכול לדעת על פי ניסיונו איך האף יראה בעתיד. עדיף לא לקבל שום מכה ב3 החודשים שלאחר הניתוח. מכות קלות עשויות לא להשפיע על התוצאה.רק ירידת הנפיחות תשפיע על התוצאה הסופית. בקשר לריח, ניתן לטפטף טיפות מיי מלח (2 טיפות בכל נחיר 6 פעמים ביום). בברכה

מנהל פורום ניתוח אף - כירורגיה פלסטית