ניתוח אף בגלל בעיות נשימה

דיון מתוך פורום  ניתוח אף - כירורגיה פלסטית

04/12/2018 | 01:12 | מאת: Eden

תשובה מ CT לעצמות הפנים: הודגמה התעבות רירית בסינוס פרונטלי מצד שמאל, בתאי אטמואיד דו צדדי, בסינוסים מקסילרים דו צדדי. מחיצה גרמית של האף עם סטייה ימינה. OMC הודגם פטנטי מצד שמאל, מצד ימין חסום. מבנה גרמי ללא ממצא הרסני. הייתי אצל הרופא אחרי ה CT והוא אמר שצריך ניתוח. קודם כל מה אומרים הממצאים של ה CT בדיוק? ובנוגע לניתוח מה התהליך והאם הם גם מיישרים את האף?

04/12/2018 | 17:28 | מאת: ד"ר אברהם קריכלי

מבלי להיכנס לפרשנות מפורטת של CT, ניתוח יישור מחיצה אפשרי, תלוי בחומרת הסטייה שלה ומידת הפרעה לנשימה. ניתוח מחיצה לבד אינו גורם ליישור האף, לשם כך דרוש ניתוח משולב לתיקון שני הדברים.

מנהל פורום ניתוח אף - כירורגיה פלסטית