יש לי כמה שאלות חשובות:

דיון מתוך פורום  ניתוח אף - כירורגיה פלסטית

29/12/2007 | 23:35 | מאת: שירה

קודם כל תודה מראש על המענה. שאלה ראשונה היא האם יכול לקרות מצב שאני אהיה מצוננת ואתעטש בתקופת הגבס ולאחריה?..ואם כן מה אני עושה במצב כזה? (הרי אסור לקנח את האף) שאלה שנייה היא האם אפשר לצאת לשמש חודש אחרי הניתוח עצמו? או חודש אחרי הורדת הגבס?

30/12/2007 | 09:20 | מאת: ד"ר מרקוס הראל

שלום שירה: אין דרך למנוע הצטננות אחרי ניתוח אף. גם במקרה וזה קורה אין לדאוג מאחר וכל השבוע של הגבס האף רווי בהפרשות ולא נושמים דרכו בכלל. גם התעטשות לא ניתן למנוע אך גם במקרה זה אין חשש מפגיעה באף. אני ממליץ להימנע מחשיפה לשמש חודש מיום הניתוח. בברכה

מנהל פורום ניתוח אף - כירורגיה פלסטית