נחיר שמאל סתום לגמרי - האם תקין?

דיון מתוך פורום  ניתוח אף - כירורגיה פלסטית

15/07/2018 | 14:11 | מאת: מאיה

שלום ד"ר האם נורמלי שעשרה ימים אחרי ניתוח אף נחיר שמאל עדיין סתום לחלוטין? נראה כי בפנים יש בצקת רצינית היות והנחיר חסום ויש רק סדק צר. אני מסוגלת להוציא אוויר דרך הנחיר אך לא מסוגלת להכניס פנימה. האם זה יכול להסתדר מעצמו? או שכנראה נגרם נזק לנחיר הזה? מה ניתן לעשות כדי להקל על הבצקת הפנימית? האם כדאי להזליף מים מאוד קרים עם מלח? הבנתי שקור טוב להפחתת בצקות. תודה, מאיה

17/07/2018 | 19:48 | מאת: ד"ר אברהם קריכלי

יש שלוש אפשרויות: 1. קיימת בצקת והיא תחלוף עם הזמן. 2. נשאר טמפון או חלק ממנו בתוך האף במידה והוכנס וגורם לחסימה. 3.קיימת סטיית המחיצה שלא יושרה וגורמת לחסימה. יש לפנות לרופא מנתח לבדיקה.

מנהל פורום ניתוח אף - כירורגיה פלסטית