אף שבור -ניתוח מחיצות/משולב

דיון מתוך פורום  ניתוח אף - כירורגיה פלסטית

03/03/2018 | 19:56 | מאת: דן

שלום , יש לי אף שבור מזה כמה שנים , כשמסתכלים על האף זה נראה כאילו המחיצה שאמורה להיות ישרה לאורך האף , נוטה לאחד הצדדים , ככה שהאף מקבל מראה ענקי ושבור . בנוסף לכך בעקבות החסימה גם הנשימה בעייתית ככה שאני יכול לנשום רק דרך הפה . יש לי גם קול ציפציץ וצעקני , הרופא שלי אמר שכשאני מן הסתם אני מדבר או יוצא אוויר גם מהאף , בגלל זה הקול נשמע מוזר כי המעבר אוויר לא חלק ונקי . בנוסף אני משרת בצבא והתשלום על הניתוח והכל הוא מהביטוח הצבאי עכשיו אחרי כל ההקדמה היש לי כמה שאלות שאשמח אם תענה 1.הרופא שלי אמר שהניתוח הרפואי שלי הוא ניתוח מחיצות האף , זה גם מה שהוא רשם על ההפנייה , מבדיקה קצרה שלי זה כנראה גם הניתוח הרפואי היחיד כנראה לאף שבור /מחיצה עקומה , הוא אמר שכתוצאה מהניתוח הרפואי , הנשימה שלי תהיה יותר חלקה וטובה , והוא אמר שגם בעקבות מעבר חלק של אוויר גם הקול שלי ישמע נורמלי ולא צעקני ומוזר , הוא גם סוג של הראה לי דוגמא השאלה שלי היא האם באמת הקול שלי ישתנה ? אפילו במעט יתקבל בברכה 2. שאלתי את הרופא אם גם האף שלי יקטן ויראה טוב , ופה הוא כבר חילק את התשובה לשתיים , הוא אמר שצריך להסתכל איך המחיצה נראית בצילום , הוא אמר שאם היא פוגעת אם נכנסת בקיר האף ( מה שהסתכלות פשוטה היא כן פוגעת בקיר האף , אז הוא אמר שבמקרה כזה בעת הניתוח צורת האף תשתנה לטוב או לרע . מצד שני הוא אמר שאם זה לא פוגע בקיר , אז צורת האף לא אמורה להשתנות בעת הניתוח , במקרה כזה הוא אמר שאני אדבר עם הרופא אם אני יכול לשלב גם " שיפוץ " של האף , במימון שלי ולא צבאי , הוא אמר שבעקבות זה שהצבא נותן חלק מהכסף , אז ה"שיפוץ" לא אמור לעלות לי הרבה. עכשיו השאלה שלי היא האם צורת האף שלי תשתנה לטובה? כי האף שלי כאילו ממש ענקי בנוסף רציתי לשאול אותך אי הולך כל העניין של הניתוח המשולב שראיתי באחת התגובות שלך שבחלק מן המקרים היא חובה , וכמה לדעתך זה אמור לעלות לי ( מחיר משוער ) תודה רבה לך על הפורום

04/03/2018 | 10:54 | מאת: ד"ר אברהם קריכלי

לא ניתן לענות בצורה אחראית ללא בדיקה.

14/03/2018 | 11:19 | מאת: דן

שלום , הייתי היום אצל הרופא הוא עשה לי בדיקה וזה משהוא כתב בדיקה גופנית : אף :חיצונית-דפורמציה לימין ,גשר רחב מאוד עם גבנון בולט,טיפה נפול אף :פנימית-סטיה של המחיצה לימין ,היפרטרופיה של קונכיה תחתונה משמאל מהלך ודיון מדובר במטופל הסובל מבעיה אפית משולבת 1. דפורמציה ניכרת של מבנה האף 2. סטיה ניכרת של המחיצה המפריעה לנשימה . ואז הוא כתב שהוא הסביר לי על ניתוח משולב לתיקון קוסמטי ויישור מחיצה והקטנת קונכיות. והוא הוסיף שאין לי אופציה בזמן הצבא לקבל תקציב צבאי לניתוח הרפואי ולהוסיף כסף באופן עצמי לתיקון בקוסמטי המשולב , והמליץ אחרי הצבא לעשות ניתוח משולב . עכשיו השאלה שלי היא כזאת - אחרי הבדיקה הזאת שאתה רואה , אתה חושב שאני באמת צריך את התניתוח הקוסמטי ? אתה לא חושב שניתוח המחיצות והקטנת הקונכיות ישנו לי את מראה האף ? בגדול משהוא ינתח זה מה שמפריע לי גם במראה , אבל הוא אמר שהמחיצה תתישר אבל האף עדיין ישאר עקום , כי אצלי הנזק והבעיה היא גם חיצונית וגם פנימית לטענתו תודה רבה

14/03/2018 | 19:18 | מאת: ד"ר אברהם קריכלי

מדובר בניתוח מורכב המשלב את פתרון שתי הבעיות אסתטי - רפואי גם יחד. ניתן לבצע את הניתוח לאחר שרות צבאי או, לחילופין, לבקש דחיית שרות (דחש), משמעות הדבר הפסקת שרות לביצוע ניתוח והחלמה ולהשלים בהמשך את אשר החסרת.

מנהל פורום ניתוח אף - כירורגיה פלסטית