ניתוח אף ואסטמה?

דיון מתוך פורום  ניתוח אף - כירורגיה פלסטית

08/11/2007 | 22:28 | מאת: כרמית

לד"ר שלום אני מעוניינת לעבור ניתוח אף,ואני חולה באסטמה למיטב הבנתי בשבוע הראשון שלאחר הניתוח אני אצטרך להיות עם תחבושת על האף ובימים הראשונים אני לא יהיה מסוגלת לנשוף דרך האף, האם זה נכון? האם מנתחים בכלל חולי אסטמה?האם יש סיכון בניתוח במצבי? אודה לך מאוד אם תענה לי

09/11/2007 | 13:21 | מאת: ד"ר מרקוס הראל

שלום כרמית: אין מניעה מלעבור ניתוח אף לחולי אסטמה. אומנם נכון שבימים הראשונים קשה לנשום דרך האף אך ניתן להסתדר היטב עם הנשימה דרך הפה בלבד. הסיכונים הכרוכים בניתוח במצבך הם אותם סיכונים הקיימים אצל כל מועמד לניתוח אף בריא, אך הייתי ממליץ לך לעבור בדיקה במרפאת טרום הרדמה (אם קיימת במרכז בו תעברי את הניתוח) או פגישה עם המרדים טרם הניתוח. יתכן והוא ימליץ על אינהלציה לפני הניתוח ו/או על דברים נוספים.

מנהל פורום ניתוח אף - כירורגיה פלסטית