ברוריה 3 ירושלים

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

22/04/2009 | 17:39 | מאת: יעל אגם

התחלתי בטיפולי פריון לפני כ- חודשיים. לא נעדרתי מהעבודה בשל כך.האם ניתן לפתר אותי? האם יכול המעביד לטעון שהנסיבות לפיטורין אינן בשל הטיפולים אלא מנסיבות אחרות? מהן הזכויות שלי לפי החוק?

שלום רב, החוק בעניין טיפולי פיריון ברורו מאוד אם לא הצגת בפני המעסיק מכתב מהרופא המטפל כי תיעדרי מהעבודה בשל טיפולי פריון ובנוסף אם לא נעדרת מהעבודה בשל טיפולי הפיריון, את חשופה לפיטורין. האם הצגת בפני המעסיק מכתב מרופא? בברכה, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריון

28/04/2009 | 11:38 | מאת: יעל

שלום רב, תודה על תשובתך. אכן כן הצגתי בפניו מכתב רפואי אך לא נעדרתי.מכוון שיש לי תפקיד ניהול, חשבתי להיעדר ביולי סוף שנת הלימודים,לשבוע לפרוצדורה הקשורה לעניין. אך הוא סיים את תפקידי בסוף יוני. האם לגיטימי לבקש את השבוע הזה כחופשת מחלה בחופף לסוף העבודה? מהן זכויותי במקרה זה? בתודה מראש, יעל

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה