פיטורים טרם הודעה על הריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

20/04/2009 | 18:19 | מאת: לילך

שלום רב, הסיפור שלי הוא קצת מורכב. החברה בה אני עובדת בתהליכי סגירה (תהליך שאורך כבר כחצי שנה) ולפני פסח הודיעו לנו מילולית שהתחלנו את ההודעה המוקדמת של 30 יום לפני פיטורים (טרם קיבלנו מכתבים או שימוע). אני בהריון בחודש שני וטרם סיפרתי על כך במקום עבודתי. האם עלי לספר? מהן זכויותיי אם בכלל? (אני עובדת בחברה כמעט שנתיים)(קראתי שגם אם אני מודיעה בזמן ההודעה המוקדמת על היותי בהריון, על החברה לפנות לשר התמת לצורך הפיטורים). אודה מאוד לעזרתך כיצד לנהוג, לילך

שלום רב, תחילה עלייך לספר שאת בהריון ולאחר מכן אם עדיין יעמדו בהודעת הפיטורים להודיע להם שהדבר לא חוקי על פי חוק עבודת נשים. כפי שאמרת כדי לפטרך עליהם לפנות לתמ"ת על מנת לקבל היתר לפיטורייך. יצויין כי במקרה של חברה בסגירה יהיה להם קל יותר לקבל את ההיתר מהתמ"ת שכן ברור שהפיטורין אינם קשורים להריון. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריון

21/04/2009 | 11:31 | מאת: לילך

תודה על התשובה המהירה, כמה זמן לוקח לקבל אישור כזה משר התמת? ומה זכויותיי אם מפטרים אותי? דמי אבטלה? וכו'? תודה

21/04/2009 | 12:31 | מאת: לילך

תודה על התשובה המהירה, כמה זמן לוקח לקבל אישור כזה משר התמת? ומה זכויותיי אם מפטרים אותי? דמי אבטלה? וכו'? תודה

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה