פיטורים לאחר חופשת לידה - ויתור על הודעה מוקדמת

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

19/04/2009 | 16:08 | מאת: רחל

שלום, יש אצלנו בחברה פיטורים. בין היתר, פיטרו נשים חודשיים לאחר שחזרו מחופשת לידה. אני חוזרת מחופשת לידה בעוד חודש. אם הייתי יודעת שאפוטר, הייתי מוותרת על החודשיים ולו בשביל לא להחליף לילד פעמיים מסגרת. הבעיה היא שמבחינת המעביד זה בניגוד לחוק. ברצוני להודיע על כך למעבידי (שאם הם מתכוונים לפטר אותי בכל מקרה, אז עדיף עכשיו ולא לחכות חודשיים). 1. האם אני רשאית לוותר, ולבקש חודשיים שכר מבלי לחזור לעבודה? 2. האם יש לי טיעון במידה ולאחר הודעתי, המעביד בכל זאת מפטר אותי (למרות בקשתי להקדים)? תודה, יעל

21/04/2009 | 08:33 | מאת: רחל שחר

שלום רב, על פי חוק כאמור אסור להמיר את חודשי העבודה בכסף. את רשאית לבקש זאת כמובן אך לדעתי המעסיק יסרב מתוך חשש להסתבך עם החוק. אם הוא מפטר אותך ודאי שיש לך טיעונים למכביר מדובר בפעולה שאסורה על פי חוק עבודת נשים ויש לכך סנקציות ברורות. הקליטי מעכשיו ואילך את כל שיחותייך עם המנהל שלך יש לי הרגשה שתזדקקי לכך בעתיד. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריון

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה