חישוב פיצויי פיטורים

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

12/04/2009 | 12:50 | מאת: מירב

עבדתי אצל המעביד חצי שנה ואז יצאתי לחופשת לידה שלאחריה חופשה ללא תשלום באורך של שנה (יצאתי לחל"ד בפברואר 2008 וחזרתי לעבוד בפברואר 2009), לאחר חודשיים שעבדתי המעביד רצה להפחית לי מהשכר ולכן התפטרתי. האם אני זכאית לפיצויי פיטורים למרות שעבדתי בפועל 8 חודשים? ואם כן לכמה, כי גם בתוספת 14 השבועות של חופשת הלידה לא הגעתי לשנה הנדרשת לצורך חישוב הפיצויים, זה יוצא 11.5 חודשים? תודה וחג שמח

שלום רב וחג שמח, לצערי אינך זכאית לפיצויי פיטורין שכן לא צברת שנה מלאה וגם התפטרת של לרגל טיפול בילד אלא בשל רצון המעסיק להפחית בשכר. בברכה, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריון

16/04/2009 | 08:35 | מאת: מירב

התקופה שהייתי בחל"ת לא נזקפת לזכותי לצורכי חישוב הזכאות לפיצויים? האם יחסי העובד-מעביד עדייןקיימים בתקופה זו?

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה