חובות מעסיק באיחוד חברות

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

31/03/2009 | 11:31 | מאת: אלה

שלום, אני בחודש שמיני, ומועסקת מזה כ- 3 שנים בחברה שמתעתדת להתאחד עם חברה אחרת. להבנתי במקרה כזה, החברה בה אני מועסקת תחשב כאילו נסגרה. עקב כך: 1. האם המעסיק מחוייב להעביר אותי לחברה איתה מתאחדים? 2. האם חובות המעסיק לתקופת ההריון, חופשת הלידה ואחריה (60 יום+ 30 ימי התראה) חלות על המעסיק הנוכחי/החדש? ואם לא, מה מגיע לי כשהחברה נסגרת? תודה רבה, אלה

שלום רב, מדובר במצב של חילופי מעסיקים. במצב כזה יש לך הגנה מפני פיטורין בחוק, אם הוא רוצה לפטרך עליו לפנות לקבלת היתר מהתמ"ת. כמו כן, לעניין שאלתך השנייה גם החובות לאחר הלידה חלות על המעסיק החדש. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריון

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה