חלד

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

29/03/2009 | 12:59 | מאת: א

סיימתי חל"ד ב- 9.1.09. מתאריך 9.1.09-28.2.09 הייתי בחל"ת. כל חודש 3.09מימשתי ימי חופש ויש לי תלוש. הייתי אמורה לחזור ב- 1.4.09. עדכנתי כי איני מעוניינת לחזור למשרת מנהלת צוות ואמרו לי כי ינסו למצוא תפקיד אחר. לא מצאו תפקיד ואמרו לי כי יכולה להתפטר ב- 1.4.09 וישלמו לי 3 חודשי שכר כולל דמי ליסינג על רכב. 2 שאלות: 1. האם סיום יחסי עובד מעביד הם 1.4.09 (כפי שעדכן אותי המעביד) או 1.7.09 (כפי שאני חושבת)? שהרי מבחינתי יש משמעויות לעוד 3 חודשים מבחינת פטור כל כספי הפיצויים,תשלום של ימי הבראה,ביטוח מנהלים,קרן השתלמות. 2. האם מעסיק צריך להשאיר לי פיזית הרכב או לקחת ולשלם לי דמי ליסינג בלבד? אודה לקבלת עדכון לסלולרי או מייל 0545604049

שלום רב, אם תתפטרי אזי לא מגיע לך 60 ימים+30 ימי הודעה מוקדמת שכן את זו שהתפטרת וההגנה בחוק ניתנת למי שהמעסיק פיטר אותה. על כן, עלייך לדרוש לחזור לעבודה ואם המעסיק ירצה, עליו לפטרך. במקרה כזה, לא ניתן לפטרך משך 60 ימים+30 ימי הודעה מוקדמת מיום חזרתך לעבודה. על כן, אם את מתפטרת את פוגעת בזכויותייך ואינך נהנית מהגנת החוק. לעניין ליסינג הפסיקה קובעת שהדבר תלוי בנוהל בחברה הרלבנטית ואם את הראשונה, אז המעסיק סוברני לעשות את מה שהוא סבור שעליו לעשות. בברכה, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריון

01/04/2009 | 09:59 | מאת: א

רחל שלום,לא קיבלתי מענה לשאלתי לגבי תאריך סיום יחסי עובד ומעביד. נא תשובתך

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה