פיטורים לאחר חל"ת לאחר חל"ד

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

26/03/2009 | 17:04 | מאת: יעל

שלום ברצוני לדעת האם מעסיק יכול לפטר עובדת (בחוזה קיבוצי) לאחר חזרתה מחל"ת, לאחר כמה ימים מיום חזרתה לעבודה עליו להודיע לעובדת, כמה ימים עליו לתת הודעה מראש,ומה התשלום שעליו לשלם לעובדת. כמו כן ברצוני לדעת האם זה חוקי שמעסיק יגיד לעובדת טרם יציאתה לחל"ת כי תיקח בחשבון שלא בטוח יצטרכו אותה כשתרצה לחזור לעבודה וכי צריך עובדים עכשיו. האם זו יכולה להחשב הודעה מראש? איום? תודה מראש יעל

שלום יעל, נא פרטי במדויק ובסדר כרונולוגי את האירועים מתי יצאת לחל"ת מתי קיבלת את ההודעה והאם מתכוונים לפטר אותך כעת. בברכה, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריון

27/03/2009 | 16:19 | מאת: יעל

אני יוצאת לחל"ת בתחילת חודש אפריל, החל"ת מסתיים בספטמבר. השבוע הודעתי למנהל שלי כי היחלטתי לצאת לחל"ת (לאחר שביקשתי לחזור למעט שעות והוא לא הסכים)למיטב ידיעתי הוא מחוייב לתת לי את החל"ת (25% מסך החודשים שעבדתי). בשיחה זו ציין המנהל כי אקח בחשבון שלא בטוח יצטרכו אותי כשארצה לחזור לעבודה וכי הוא באטרף על עובדים עכשיו. האם זה יכול להיחשב כאיום בפיטורים, שאם לא אחזור עכשיו לא בטוח תהיה לי עבודה כשאחזור? האם אם במידה והוא מחליט לפטר אותי לאחר ה-60 יום שהוא מחוייב להחזיר אותי בתום החל"ת אני יכולה לתבוע אותו על כך ולטעון שהפיטורים קשורים בהריון/חל"ת שלי שהרי הוא אמר לי את שאמר, אף אם סביר שיטען שהפיטורים הם מסיבה מקצועית, צמצום כוח אדם או כל דבר אחר? אני שוקלת את צעדי בהתאם למה שאוכל לעשות אם אכן לא יחזיר אותי לעבודה. תודה רבה על העזרה

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה