לא ענית לי

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

24/03/2009 | 19:59 | מאת: אורלי

שלום רב. אני נמצאת כיום בחודש השלישי להריוני. ב15/09/08 התחלתי עבודה חדשה. ב13/1/09 הודיע לי המעסיק שאני צריכה לצאת לחופשה ללא תשלום מכיוון שהעובדת שכביכול החלפתי חוזרת מחופשת הלידה והוא אינו יכול לפטרה,ואף ביקש ממני שאכתוב מכתב על יצאתי לחופשה וחתם עליו. והתחייב לי שאני חוזרת לעבודה{לא בכתב בע"פ}. יש לציין שבקבלתי לעבודה הבהיר לי המעסיק שהוא מחפש מישהי לטווח ארוך ולא הודיע לי על יצאתי לחופשה מכיוון שחשב שהעובדת לא תחזור וגם שאל אם אני מתכוונת להיכנס להריון בשנה הקרובה. והשבתי שלא. כמון כן באמת שלא התכוונתי אבל קרה שנכנסתי להריון. בזמן חופשתי המאולצת עבדתי ועודני עובדת במקום עבודה אחר. לפני כשבועיים יצר איתי קשר המעסיק והודיע לי שב 19/4 אני חוזרת לעבוד ואף ציין שעל חודש 2/09 הוצאה לי כביכול מקדמה כדי שרצף עבודתי לא ייפגע.עדיין לא ציינתי בפניו שאני בהריון , אני מרגישה ממש לא נעים מהעינין.... ובעוד חודש בודאי שלא אוכל להסתיר רציתי לדעת מתי כדאי לומר למעסיק על הריוני כדי שהוא לא יוכל לפטר אותי ואוכל לקבל את כל הזכויות שמגיעות לי ?{לכן ציינתי תאריכים}. ומה בעצם זכויותי במצב הנוכחי? בתודה מראש

שלום רב, אני מבינה שעבדת ברצף אצל המעסיק פחות מחמישה חודשים. החוק אומר שיש להודיע למעסיק על הריונך בחודש החמישי להריונך. על כן עלייך לספר לו במהלך החודש החמישי להריונך. זה לא יגן עלייך לכשעצמו מפני פיטורין שכן את עובדת שם פחות מחצי שנה ותצטרכי להוכי שפוטרת בשל הריונך מכח חוק שוייון הזדמנויות בתעסוקה וזו כבר תביעה קצת יותר מורכבת. מקווה שלא תפוטרי בהצלחה רבה רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריו

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה