הודעה על היריון לאחר קיצוץ בשכר

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

23/03/2009 | 12:58 | מאת: עוז

שלום עו"ד רחל שחר, אבקש את ייעוצך בבעיה של אשתי : אשתי עובדת במקום עבודה 5 שנים. בינואר נודע לנו על הריונה אולם משיקולים אישיים הודיעה למעביד על ההיריון רק באמצע מרץ 2009. בינואר המעביד הוריד שכר לכל העובדים לרבות לאשתי.אשתי פנתה למעביד לאחר שהודיעה בעבודה (בתחילת חודש רביעי להיריון) וביקשה לעדכן לה את השכר ולהחזיר רטרואקטיבית את מה שקוזז.יש לציין שלכל מי שהיתה בהיריון במועד ההודעה על ההפחתה בשכר לא פגע המעביד בתנאים של העובדות. המעביד מסרב לשתי בקשות אלו: להחזיר את השכר לרמתו מינואר ולשפות רטרואקטיבית את מה שכבר הופחת. אבקש את תשובתך המון תודה, עוז

שלום רב, המעסיק עובר על החוק עליכם לכתוב לו על כך מכתב התראה. במכתב יש לפרט את מלוא הניכויים ולבקש את כספכם חזרה. אם לא יעשה זאת הדרך לבית הדין לעבודה סלולה. בברכה, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריון

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה