פיטורים במהלך חופשת לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

19/03/2009 | 16:58 | מאת: הדס

שלום רב,שאלה קצת מורכבת אשמח לדעתך- לאחר חל"ד לקחתי חל"ת של חודשיים ובסיומם ניצלתי ימי חופש (כ- 14 כלומר חזרתי לקבל משכורת) עד התאריך בו הייתי אמורה לחזור לעבודה. עקב בעיות מטפלת לקחתי עוד חודש וחצי חל"ת (באישור המעסיק). כשבועיים אחרי תחילת החל"ת הודיע לי המעסיק על פיטוריי (למרות שהביע נכונות מלאה לשמור לי את מקום העבודה עוד חודש וחצי). אני מועסקת במקום זה כבר 4.5 שנים, בפועל לא חזרתי אפילו ליום עבודה אחד אחרי הלידה. תבעתי ממקום העבודה לפצות אותי ב 60 יום + 30 יום הודעה ומקום העבודה הסכים רק ל- 30 + 30. אני מאוכזבת מאד מה דעתך?

זו עבירה חמורה ובוטה על החוק. אם יש לך הוכחות תבעי אותו בבית הדין לעבודה. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריו

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה