הורדת שכר בהריון, פיצויי פיטורין לאחר חופשת לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

17/03/2009 | 08:18 | מאת: אלי

שלום רב! אני עובדת בחברה מ23.07.09 נכנסתי לעבודה על תקן של מתכנתת שעתידה להיות ראש צוות , מה שכולל גם העלאת שכר, נכנסתי לתפקידי כראש צוות ב09.11.09 ואכן משכורתי הועלתה כעת פוטרה רוב הקבוצה שלי(לא כולה) והמעסיק מעונין להוריד את שכרי בחזרה לתקן של מתכנתת, אני בחודש תשיעי וההורדה תפגע לי בחישוב דמי לידה. האם זה חוקי? (המעסיק אומר שאין זה נחשב הרעת תנאי עבודה ) כמו כן, אם אתפטר ב23.07.09, האם אהיה זכאית לפיצויי פיטורין המותאמים לשנת וותק? תודה!

שלום רב, זה לא חוקי ויפגע גם בחישוב דמי הלידה שלך וגם בהפרשות לביטוח הלאומי. אל תתפטרי שכן אז תיאלצי להמתין 90 ימים לקבלת דמי האבטלה. צרי איתי קשר על מנת שאבין בדיוק מה אומר המעסיק. שימי לב שיש איזו בעיה בתאריכים שנתת בברכה, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריון

17/03/2009 | 08:43 | מאת: אלי

אופס, מצטערת על הטעות , התחלתי לעבוד ב23.07.08 תאריך הלידה המשוער שלי הוא 07.04.09 כלומר, אני אמורה לחזור מחופשת לידה ב15.07.09 אני רוצה להתפטר כחודש לאחר מכן בשביל לעבוד קרוב יותר לבית , האם חופשת הלידה נצברת לי בוותק ? או ששנת הוותק שלי תהיה רק בתוספת עוד 14 שבועות? ובקשר להרעת תנאים, המעסיק אומר שאני מקבלת שכר בהתאם לסטטוס שלי כרגע-מתכנתת ולא ראש צוות , ולכן זו לא הרעת תנאים אלא פשוט חישוב השכר בהתאם לתפוקה, כמובן שהתפוקה השתנתה בעקבות שינויים בחברה ולא בגללי תודה על התגובה המהירה!

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה