פיטורין בהריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

06/03/2009 | 11:52 | מאת: שירה

שלום, לאחר חמישה חדשי עבודה בחצי משרה פוטרתי מעבודתיכשאני בהריון חודש השלישי. לא קדמו לפיטורין רמזים כלשהם על העתיד לקרות - יותר מכך : חודשיים קודם לפיטורין קיבלתי הודעה על סיומם של 3 חודשי נסיון מוצלחים + תוספת לשכר. שבועיים לפני הפיטורין (שנעשו כאמור מהיום להיום) האחראית הישירה עליי התחילה להתנהג ולדבר באופן ממנו היה לי ברור שהיא יודעת על ההריון ("אל תתאמצי" " שבי" "אסור לך להרים כבד") ביום בו החלטתי להודיע לאחראית הישירה במשרד באופן ברור ורשמי וכן לאחראית שמעליה- על הריוני, זה גם היום פוטרתי. בו ביום קיבלתי הודעה בכתב באמצעות שליח עד לביתי, ולאחר יום נוסף קיבלתי את שכרי בתוספת שכר חמישה ימי עבודה על החלק היחסי שהגיע לי. מעבר למה שתארתי אין לי הוכחה חד משמעית לעובדה שלדעתי הם ידעו גם ידעו על ההריון. לטענתם הם התכוונו באותו יום לפטר אותי בכל מקרה. והעובדה שחצישעה קודם לשיחת הפיטורין עדכנתי אותם לא משנה דבר. מקום העבוה לא עשה מאמץ להוכיח לי תום לב בקבלת ההחלטה לפטרני ואף צויין על ידם שמבחינתם אני מנסה לקבל כספים לא לי, תוך ניצול החוק וההריון. לאמירה האחרונה שלהם דווקא יש לי הוכחה. תודה

06/03/2009 | 12:00 | מאת: שירה

שלום, לאחר חמישה חדשי עבודה בחצי משרה פוטרתי מעבודתי כשאני בהריון בחודש השלישי. לא קדמו לפיטורין רמזים כלשהם על העתיד לקרות - יותר מכך : חודשיים קודם לפיטורין קיבלתי הודעה על סיומם של 3 חודשי נסיון מוצלחים + תוספת לשכר. שבועיים לפני הפיטורין (שנעשו כאמור מהיום להיום) האחראית הישירה עליי התחילה להתנהג ולדבר באופן ממנו היה לי ברור שהיא יודעת על ההריון ("אל תתאמצי" " שבי" "אסור לך להרים כבד") היום בו סיפרתי לה באופן ברור ורשמי הוא גם היום בו פוטרתי. בו ביום קיבלתי הודעה בכתב באמצעות שליח עד לביתי, ולאחר יום נוסף קיבלתי את שכרי בתוספת שכר חמישה ימי עבודה נוספים. מעבר למה שתארתי אין לי הוכחה חד משמעית לעובדה שלדעתי הם ידעו על ההריון. לטענתם הם התכוונו באותו יום לפטר אותי בכל מקרה. והעובדה שחצי שעה קודם לשיחת הפיטורין עדכנתי אותם לא משנה דבר. מקום העבודה לא עשה מאמץ להוכיח לי תום לב בקבלת ההחלטה לפטרני ואף צויין על ידם שמבחינתם אני מנסה לקבל כספים לא לי, תוך ניצול החוק וההריון. לאמירה האחרונה שלהם דווקא יש לי הוכחה. תודה

שלום שירה, מהעובדות כפי שתיארת, עולה שפוטרת בניגוד לחוק שויון הזדמנויות בתעסוקה במשק. במצב כזה, אם בית הדין יקבל את עמדתך, תהיי זכאית לקבלת שכר החל מיום פיטורייך ועד 90 ימים לאחר הלידה. האם פנית למעסיקייך בכתב? בברכה, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריון

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה