זכאות לחל"ת

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

04/03/2009 | 10:59 | מאת: שירי

אני עובדת כבר 10 שנים באותו מקום עבודה. לפני כשנה יצאתי לחופשת לידה אך לא ביקשתי חל"ת. כעת אני לפני לידה שנייה ומתכוונת לבקש חל"ת. האם זו זכותי החוקית לקבל חל"ת? האם אישור היציאה לחל"ת נתון לשיקול דעתו של המעסיק? האם אני מוגבלת בזמן (מבחינת החוק) או שאוכל לצאת גם לחל"ת ארוך של עד שנה? תודה על תגובתך

שלום שירי, חוק עבודת נשים קובע שעובדת שהועסקה עד ללידה 24 חודשים רצופים לפחות, זכאית לחל"ת על פי חוק. אורך החל"ת על פי חוק הוא עד רבע מתקופת עבודתה של העובדת ולא יותר משנה. אם עבדת 10 שנים אינך זקוקה להסכמת המעסיק. בברכה, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריון

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה