דמי לידה בחופשת לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

17/01/2009 | 13:57 | מאת: מיכל

שלום, אני עצמאית ומרויחה יפה מאוד. אני בהריון ראשון - צריכה ללדת בעוד חודש. כמה דברים מאוד מטרידים אותי ואני לא מקבלת תשובות מספקות מרואה החשבון שלי: 1. האם גובה דמי ביטוח לאומי שמקבלים במשך 3 חודשי חופשת הלידה הם 75% משכר הברוטו? ואם כן, אז האם יש הגבלה? (כלומר אם אישה מרויחה לדוגמא 50,000 ש"ח בחודש האם היא עדיין תקבל 75% מסכום זה בחופשת הלידה, או שיש גבול כמו במקרה של דמי אבטלה? 2. שאלה שנייה ולא פחות מטרידה: מאחר ואין לי שום יכולת לצפות באיזה מצב (פיזית ורגשית) אהיה אחרי הלידה, אינני יודעת מתי אחזור לעבוד. אך נאמר ואחרי חודש 1 של חופשת לידה אני מרגישה טוב ורוצה לחזור לעבוד, האם ביטוח לאומי מאפשר מצב כזה שאקבל דמי חופשת לידה רק על חודש אחד? לפי מה שהבנתי מקבלים את כל הסכום עבור 3 חודשים בבת אחת ואם ביטוח לאומי מגלה שחזרת לעבודה את מחוייבת להחזיר את כל הסכום - האם זה נכון? רב תודות!

שלום רב, לא בכדי אינך מקבלת תשובהות ברורות הנשוא מאוד אמפורפי. כל זאת אנסה לענות למיטב הבנתי: 1. למיטב ידיעתי ישנה תקרה המשתנה מדי שנה בהתאם לעדכונים ולמדדים. עלייך לברר את הסכום ישירות מול הביטוח הלאומי. 2. למיטב ידיעתי, אם את חוזרת לעבודה את מחויבת להחזיר את החלק היחסי של הכסף ששילמת. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד זכויות נשים בהריון

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה