פיטורין לאחר חופשת לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

18/12/2007 | 10:27 | מאת: גלי

שלום רב, עבדתי בחברה שנה וחודש ולאחר מכן יצאתי לחופשת לידה. היום, 5 חודשים לאחר הלידה הודיע לי מעסיקי כי אינו מתכוון להחזירני לעבודה. ברצוני לדעת לאילו תשלומים אני זכאית ממעסיקי לשעבר - האם הוא חייב לשלם לי 60 יום + 30 יום הודעה מוקדמת? יש לציין כי לקחתי חל"ת של כחודשיים ללא תאום מראש עם מעסיקי, אך גם הוא לא טרח לברר עימי לפני הלידה כמה זמן אני מתכוונת להיות בחופשת לידה והאם אני מתכוונת להאריך או לחזור בזמן וכמו כן לא התקשר לברר זאת במהלך החופשה עצמה. כשאני התקשרתי לאחר 5 חודשים כדי לתאם את החזרה, הוא הודיע לי על הפיטורים. לתשובתך אודה מאוד, גלי

שלום רב, לא כ"כ ברור לי מה ז"א יצאת לחופשה ללא תשלום ללא תיאום? אנא הסבירי לי במה מדובר? פשוט לא הגעת לעבודה? הוא לא חיפש אותך?

19/12/2007 | 18:19 | מאת: גלי

אכן כך. לא סגרנו מראש את אורכה של חופשת הלידה ובתום 14 השבועות לא יצרתי עמו קשרו כמו כן הוא לא פנה אליי לשאול לפשר העניין. בברכה, גלי

27/04/2008 | 22:26 | מאת: עינב

ילדתי לפני חמישה חודשים. עלי לחזור לעבודה ביום חמישי הקרוב. אני מעוניינת להישאר בחל"ת עד 1 בספטמבר. המנהל במקום עבודתי התחלף והמנהל החדש שאינו מכיר אותי ואת כישורי מתעתד לעשות מספר שינויים במצבת כח אדם ובפונקציות שכל עובד ימלא. האם יכול לפטר אותי ולהודיע לי שאין לי מה לחזור ושהוא מסתדר בלעדי כשארצה לחזור? האם הוא יכול להוריד לי את מספר שעות העבודה או את גובה השכר??

06/04/2009 | 14:00 | מאת: גילה

שלום לך, התחלתי את עבודתי בתאריך 15/06/08 התקבלתי לעבודה בהריון, בתאריך 24/01/09 ילדתי, במהלך החופשת לידה הודיעו לי שמפטרים אותי, במהלך ההריון חתמנו על חוזה לשלוש שנים שבו ההודעה מוקדמת על פיטורין הוא 60 יום האם בנוסף ל 60+30 ולפיצויים מגיע לי עוד 60 יום הודעה מוקדמת? והאם מגיע לי פיצוי על הפרת חוזה? אשמח לקבל תשובה, בברכת חג שמח גילה

06/04/2009 | 14:08 | מאת: גילה

שלום לך, התחלתי את עבודתי בתאריך 15/06/08 התקבלתי לעבודה בהריון, בתאריך 24/01/09 ילדתי, במהלך החופשת לידה הודיעו לי שמפטרים אותי, במהלך ההריון חתמנו על חוזה לשלוש שנים שבו ההודעה מוקדמת על פיטורין הוא 60 יום האם בנוסף ל 60+30 ולפיצויים מגיע לי עוד 60 יום הודעה מוקדמת? והאם מגיע לי פיצוי על הפרת חוזה? אשמח לקבל תשובה, בברכת חג שמח גילה

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה