שינוי מקום עבודה לאחר חל"ד

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

17/12/2007 | 22:22 | מאת: דנה

שלום, אני נמצאת בחופשת לידה הודיעו לי כי עם חזרתי מחל"ד - ישונה מקום עבודתי אני משרתת בצה"ל, וידעתי כי אסיים תפקידי בחופשת הקיץ, אך לא כעת. האם מותר לשנות את מקום העסקתי מיד עם חזרתי מחל"ד?

שלום דנה, באופן כללי, המעסיק אינו רשאי לשנות את התנאים בהם את מועסקת באופן חד צדדי וללא הסכמתך. פעולה שלו במקרה כזה תהיה הרעת תנאים ותהיי זכאית להתפטר בדין מפוטרת קרי להתפטר ועדיין לקבל פיצויי פיטורין. מאידך גיסא, יש למעסיק פרוגרטיבה לשנות תפקיד לטובת החברה, במקרה זה הצבא, אך כמובן שהשינויים חייבים להיעשות בהסכמתך. במידה והתפקיד לא נראה לך הרי שיש לך תשעה חודשים מרגע החזרה לעבודה שבהם את רשאית להתפטר לצורך טיפול בילד או להתפטר בגין הרעת תנאים, התפטרות המזכה אותך בפיצויים. בהצלחה, עו"ד שחר

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה