הרעת תנאים לאחר לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

15/12/2007 | 23:20 | מאת: דניאלה

ילדתי לפני 3 חודשים ובעוד כמה ימים אני אמורה לחזור לעבודה וזאת לאחר חופשת שמירת הריון ולידה תודה לאל. אני עובדת כמורה לח"מ בבית ספר שהכיתות מורכבות מגיל יסודי עד גיל 21(תיכון) ביום שיצאתי לחופשת השמירה הודיעה לי המנהלת כי היא משנה לי שעה אחת מתיכון ליסודי זאת אומרת שהאחוזי משרה יורד במעט אני את המכתב לא הספקתי לקבל כי יצאתי לחופשה אלה במקרה לפני כחודש בנוסף נודע לי היא הורידה לי שעה במערכת(עם משרת אם אני עובדת 24 ש"ש שזה היה יוצא לי 109 אחוזים) המחליפה שלי הודיעה לי על כך ואמרתי לה להגיד שחסרה לי שעה והמנהלת אמרה שזה בסדר שאלתי: האם גם אם אחוזי המשרה שלי לא יפגע בשל עבודתי יותר שעות בתיכון האם מותר לה להוריד לי שעות(כי בעוד שנה היא יכולה לתת לי לחנך ביסודי וזה יהיה100 אחוז בלבד) והאם לגבי שנה שעברה השנוי במשרה תקף לגבי(הורדה באחוזי משרה) למרות שהוא נשלח כשהייתי בחופשה? חוץ מזה היא בקשה ומבקשת ממני להגיע לאסיפות הורים וישיבות ואני לא יכולה להגיד לה לא מה עושים(כשאני בחופשה)?

22/06/2008 | 13:47 | מאת: אתי

בתי ילדה לפני כשלושה חודשים והייתה אמורה לחזור לעבודה כסייעת לרופא שיניים. אולם, תנאי עבודתה לפני הלידה היו שעות רבות כשלוש פעמים בשבוע משעה 11:00 עד 21:00., ופעם משעה 08:00 עד 16:00 ועוד פעם משעה 09:00 עד השעה 18:00. אולם, כיום אין ברצונה לחזור לעבודה בשעות אלו ורופא השיניים שלה לא מסכים לבקשתה לעבוד משעה 08:00 עד שעה 16:00. ולכן היא מסרבת לעבוד בשעות שהרופא רוצה . התברר כי רק לאחר 60 יום רופא השיניים יכול לפטר אותה ולקבל מכתב פיטורים כדי לתבוע דמי אבטלה. אבקש מכם לייעץ לי מה עליה לעשות במידה והיא לא תחזור לעבודתה. תודה, אתי

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה