פגיעה בניקף המשרה בהריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

05/11/2008 | 17:10 | מאת: גלית

אני עובדת שעתית כמרפאה בעיסוק במשך שנה במכון להתפתחות הילד בהיקף של 14 ש"ש (התשלום הינו שכר שעתי מלא עבור ביצוע בפועל וחצי מהשכר במקרה של ביטול הטיפול מצד המטופל) וכעת אני בחודש השישי להריון. המכון עומד להיסגר בעוד מספר חודשים מסיבות שונות- ביניהן הפחתה בכמות המטופלים. בשלב זה הוחלט כי בתקופה שעד לסגירת המכון לא ישלמו לי כלל עבור שעות ריקות (בהן לא שיבצו טיפולים) במהלך יום העבודה. יש לציין כי במקביל עובדות במקום מרפאות בעיסוק נוספות המועסקות בתקן של משרה ועל אף שגם מערכת הטיפולים שלהן די ריקה לא הורדו מספר שעות העבודה שלהן וממשיכים לשלם להן את אותו השכר כאילו המערכת שלהן מלאה. שאלתי היא: האם כיוון שאני עובדת שעתית ניתן לצמצם את היקף המשרה שלי כשאני כעת בחודש השישי להריון? יש לציין שהדבר ייפגע כמובן באופן משמעותי בתשלום ל "חופשת הלידה" אודה לתשובתכם.

שלום רב, אם אכן תיאור המצב הינו כפי שתיארת כרגע הרי שמעסיקך עבר על החוק. אגב, כה זמן את עובדת שם? בברכה, רחל שחר

06/11/2008 | 18:53 | מאת: גלית

קודם כל תודה על התשובה המהירה. אני עובדת שם מנובמבר שעבר, כלומר, כעת מלאה שנה.האם אכן אסור להם לצמצם את מספר שעות עבודתי השבועיות גם בהיותי עובדת שעתית? (מבחינת חוזה העבודה שלי הכוונה בעובדת שעתית הוא שמשלמים לי רק על ביצוע שעות בפועל ובמקרה של ביטול טיפול מצד המטופל- חצי מהסכום הרגיל לשעה ואם לא שובץ טיפול כלל באופן זמני, גם אם זה באמצע יום העבודה הם לא משלמים כלל -אם כי מצב זה, בו לא שובצו מטופלים, לא קרה כלל במשך כל חודשי עבודתי עד כה). הם טוענים כי היות ואני עובדת שעתית, במידה ואין מספיק עבודה אין להם כל מחוייבות להעסיק אותי (בניגוד לעובדות האחרות שעובדות בתקן של משרה ולא כעובדות שעתיות). אשמח לדעת אם יש לי מקום לתבוע את המשך ההעסקתי בתשלום באותו היקף משרה על אף היותי עובדת שעתית. תודה רבה, גלית.

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה