ימי מחלה אחרי חופשת הלידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

08/12/2007 | 11:53 | מאת: ליאת

בוקר טוב רציתי לדעת האם אחרי חופשת הלידה, ניתן יהיה להאריך אותה עי שימוש בימי מחלה שצברתי במקום עבודתי? מבלי לחזור לעבודה? אודה לתשובה

שלום רב, ניתן להשתמש בימי מחלה ככל שיש לך אלא שהעילה לכך אינה יכולה להיות חופשת לידה אלא מכתב מרופא על מחלתך. תרגישי טוב, עו"ד שחר

15/01/2008 | 10:04 | מאת: יפית

שלום, אני בהריון והייתי עד היום בחופשת מחלה. כשחזרתי לעבודה, נאמר לי כי אם אני רוצה לקבל כסף על הימים האלה כדאי שאני ילך הביתה ויהיה בכל החודש במחלה ויגיש תביעה למשכורת לביטוח לאומי. זאת עקב כך שמכסת ימי המחלה שעומדת לרשותי במקום העבודה לשנה היא 18 יום וכבר השתמשתי בה. האם ייתכן שקיים דבר כזה?

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה