חל"ת

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

05/12/2007 | 19:01 | מאת: רמית

שלום רב מתי עלי להודיע על לקיחת חל"ת למעביד ? אני עובדת במקום העבודה 3 שנים. ויצאתי לפני שבועים לחופשת לידה. היכן אפשר לקרוא את החוק הדן בחלת. מהן זכויותי? האם המעביד יכול לפטר אותי או להודיע לי על כוונתו לפטרני לאחר החל"ת? מתי המעביד יכול לפטר אותי לאחר החל"ת ? ומתי הוא אמור להודיע לי ? בברכה

שלום רב, החוק אשר עוסק בנושא החל"ת הינו חוק עבודת נשים אשר קובע כי עובדת בהריון אשר עבדה אצל אותו מעסיק או באותו מקום עבודה, 24 חודשים ומעלה, זכאית לחל"ת עפ"י חוק, לתקופה של עד רבע מהוותק אותו צברה, ולא יותר משנה. אם העובדת עבדה למעלה מ-24 חודשים אזי הזכות לחל"ת מותנית בהסכמת המעביד. אם תעשי חיפוש בגוגל תוך הקשת המילים "חוק עבודת נשים" תוכלי לדעתי לקבל עותק של החוק. בהצלחה, עו"ד שחר

היתה לי טעות בכתיבה וצריך להיות שאם עבדת למעלה מ-24 חודשים אזי הזכות לחל"ת אינה מותנית בהסכמת המעביד. בהצלחה, עו"ד שחר

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה