פיטורין

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

27/09/2008 | 21:41 | מאת: נועה

עו"ד רחל, שבוע טוב! פוטרתי לאחר חודשיים של עבודה ואני בחודש השמיני להריון. כשהגעתי לעבוד שם, הודעתי לו שאני בחודש השישי. מבחינתו, הוא הי'ה מוכן גם להמשיך לאחר חזרתי מחופשת הלידה. עד כה לא קיבלתי חוזה עבודה, אבל כבר יש לי שני תלושי משכורת. עכשיו, קיבלתי צילום של מכתב בכתב ידו, שבו הוא אומר, כאילו תקופת הניסיון של חודשיים נגמרה. מעולם לא דובר על תקופת ניסיון. מה החוק אומר בעניין הזה? תודה. שבוע טוב.

במה עבדת? האם אופי העבודה היה כזה שעל פניו העבודה חייבת תקופת ניסיון? אנא פרטי יותר. בברכה, רחל שחר, עו"ד

29/09/2008 | 14:42 | מאת: נועה

29/09/2008 | 14:46 | מאת: נועה

הייתי מזכירה במקום קהילתי. זה הרבה פחות ממה שעשיתי אי פעם בעבר. לא דובר ולא הוזכר שהתקופה היא תקופת ניסיון. גם עבודה כזו לא מצריכה תקופת ניסיון. בכל אופן, מחומר שקראתי באינטרנט, הבנתי שהמעסיק חייב לתת לי משהו בכתב - ולדעתי, הוא בכוונה לא נתן לי כלום בכתב, כדי להשאיר הכל מעורפל. מקווה שזה מספיק מידע כדי שאפשר יהי'ה להתייחס לשאלה. תודה רבה. (נא לא לענות ביום טוב...) שנה טובה ובשורות טובות.

29/09/2008 | 14:46 | מאת: נועה

הייתי מזכירה במקום קהילתי. זה הרבה פחות ממה שעשיתי אי פעם בעבר. לא דובר ולא הוזכר שהתקופה היא תקופת ניסיון. גם עבודה כזו לא מצריכה תקופת ניסיון. בכל אופן, מחומר שקראתי באינטרנט, הבנתי שהמעסיק חייב לתת לי משהו בכתב - ולדעתי, הוא בכוונה לא נתן לי כלום בכתב, כדי להשאיר הכל מעורפל. מקווה שזה מספיק מידע כדי שאפשר יהי'ה להתייחס לשאלה. תודה רבה. (נא לא לענות ביום טוב...) שנה טובה ובשורות טובות.

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה