שינוי תפקיד בחופשת לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

23/10/2007 | 05:04 | מאת: מיקה

שלום,אני עובדת שנה וחצי בתפקיד המורכב משני חלקים כמנהלת משאבי אנוש ואדמניסטרציה ,ילדתי לפני שבועיים ומנכ"ל החברה הודיע לי שעקב לחץ בעבודה הוחלט לגייס עכשיו מישהי לחלק הבכיר של תפקידי ואשר אהייה כפופה לה.אני הבעתי את התנגדותי אך ללא הועיל. האם החוק מאפשר למקום העבודה לעשות זאת ?.

מיקה שלום, תחילה אציין שתשובתי יוצאת מתוך הנחה שאת כרגע בחופשת לידה עובדה שלא צוינה באופן ברור בשאלתך. מכל מקום, לתקופת היותך בחופשה אין מניעה לגייס עובדת שתעשה את עבודתך. עם חזרתך מחופשה ולמשך לפחות 60 ימים חייב המנכ"ל להחזיר אותך בדיוק לאותו תפקיד בו היית קודם. אם המנכ"ל ימשיך לעמוד בהתנגדותו תוכלי לפנות לבית הדין לעבודה ולקבל צו המורה לו לעשות כן. מזל טוב, רחל שחר, עו"ד

13/11/2007 | 12:28 | מאת: רוית

שלום רב, יצאתי לחופשת לידה לפני כארבעה חודשים וייתכן כי האריך את חופשת הלידה שלי עד שנה מיום הלידה ללא תשלום. במקום עבודתי זה מתאפשר כיוון שיש לי קביעות וזה נהוג במסגרת בה אני עובדת. לפני מספר ימים התברר כי במהלך היותי בחופשה המנהלת החליטה כי בחזרתי מהחופשה היא מייעדת לי תפקיד אחר שאיני מעוניינת בו כלל, ראוי לציין כי זהו תפקיד שאף אחד מהעובדים אינו מעוניין בו וכיוון שאיני שם כדי להתנגד אז קל לה יותר לעשות זאת ולהציב בפני עודב לכשאחזור מהחופשה. האם מותר לה לעשות זאת או שזכותי לחזור לאותו תפקיד או לפחות לתפקיד שאני מעוניינת בו. אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה מראש

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה