הרעת תנאים בהריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

26/11/2007 | 13:58 | מאת: עדי

שלום שמי עדי אני בשבוע 36 להריוני. אני עובדת במשרד מעל שנה. ולפני שבועיים הודיעו לי שהמשרד עובר לעיר אחרת. הרחוקה ב 40 ק"מ מהמשרד הישן. לחברה אין הסעות ולי אין רכב פרטי. ביקשתי לעבוד מהבית אך לא הסכימו. לכן אני נאלצת לנסוע ב 3 אוטובוסים. וזה פיזית מאוד קשה. הנסיעה עורכת כשעתיים לכל כיוון. ובנוסף במשרד החדש אין תנאים מינימליים כמו מטבח.רציתי לשאול מה הזכויות שלי? האם מדובר בהרעת תנאים? כמו כן החברה ביקשה אישור לפטר אותי אך לא אישרו להם. אשמח מאוד לקבל תשובה. תודה עדי

ערב טוב, עדי, האם הם משלמים לך על זמן הנסיעה? על פניו זה נשמע כמו הרעת תנאים אבל הייתי שמחה לקבל עוד פרטים. עו"ד רחל שחר

27/11/2007 | 12:40 | מאת: עדי

שלום רחל. לפני כחודש וחצי במקרה גיליתי שהם לא משלמים לי נסיעות לעבודה. שפניתי למנהל שלי הוא כעס שפניתי אליו לגבי הנסיעות. הוא אמר לי שלא מגיע לי לקבל נסיעות. ואם אני דורשת את הנסיעות שלי אז הוא יטען שאני מפרה חוזה עבודה. ושאני אמורה לעבוד מ 8 עד 17 ולא מ 9 עד 17. למרות שאלו השעות שנאמרו כאשר התקבלתי לעבודה ועד כה לא נאמר לי אחרת. ואני עובדת בחברה מעל שנה. לאחר בדיקה בחוזה ,לא רשום שעות העבודה שאני אמורה לעבוד ,רק ימים. פניתי שוב למנהל אז הוא גם בדק בחוזה והתנצל ואמר שהוא ישלם את כל הנסיעות. לפני יומיים שעברתי למשרד בהרצליה קיבלתי ממנו מייל שהנסיעות ישולמו לי לפי חופשי חודשי והוא רשם לי את הסוג ואת המחיר. ושאני אצטרך להציג בפניו את הכרטיס חופשי חודשי בכדי לקבל את התשלום אחרת לא אקבל. עדיין לא הגבתי למייל שקיבלתי ממנו. פניתי אליו מספר פעמים עם בקשה להסעה. או לעבוד מהבית. מכיוון שאת תפקידי אני יכולה לבצע גם מהבית אך הוא לא אישר. תודה על העזרה. עדי

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה