פיטורים בזמן הריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

26/11/2007 | 11:37 | מאת: אירה

שלום. הנני עובדת בחברת כ"א כפקידת שכר כבר 11 חודש,לאחר שהודעתי על הריוני תחילה המעסיק שלי העביר אותי לפקידת מחסן עם 40 מעלות חום, לאחר שהובהר לו שאסור לאישה בהריון לשהות במקום כזה החזיר אותי למשרתי הקודמת, לאחר חודש קיבלתי מכתב שיבוץ שטוען שהתקבלתי לעבוד כעובדת ניקיון ואין לו יותר תפקיד משרדי בשבילי אז הוא מעביר אותי לעבודות ניקיון פיזיות, ובזמן זה הוא הביא פקיד(גבר) שיראה כאילו אין צורך בפקידה להחליף אותי.הגשתי למעסיקי מכתב מרופא תעסוקתי שאוסר עלי לעבוד עבודה פיזית עד סוף תקופת ההריון אז הוא עתר למשרד התמ"ת לקבל היתר לפיטורי, האם לדעתך חברת כ"א ארצית יכולה לקסל אישור לפיטורי? (אני גרה בקרית גת ולמעסיק זה יש סניף גם בב"ש וגם באשדוד) אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה רבה

על פניו לא נראה שיש להם סיבה לקבל אישור. תעדכני אותי בהתפתחויות ואשמח לסייע.

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה