סיום עבודה בשבוע הראשון להריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

22/11/2007 | 13:19 | מאת: שלי

ניסיתי לברר בביטוח לאומי וקיבלתי תשובות סותרות: אם התפטרתי מעבודתי כשכירה בהיותי בהריון בן שבוע בלבד, האם אוכל להיות זכאית לדמי לידה? לצורך התשובה, הניחו שעבדתי במשך מספר שנים רצופות לפני התפטרותי ושאקבל דמי אבטלה במשך מספר חודשים לפני הלידה (לא לפני 90 ימי המתנה, משום שמדובר בהתפטרות ולא בפיטורין).

שלום שלי, בחשבון שלי ע"פ מה שמסרת הוא שאינך זכאית שכן לא תצברי ותק נדרש. בברכה, רחל שחר, עו"ד

23/11/2007 | 08:07 | מאת: שלי

עבדתי במשך מספר שנים רצופות לפני ההתפטרות, אז מדוע שלא אצבור את הותק הנדרש (10 חודשי עבודה מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשי עבודה מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע)? האם היום הקובע הוא יום הפסקת העבודה את יום הלידה? (קיבלתי תשובות סותרות בביטוח הלאומי). גם אם היום הקובע הוא יום הלידה, נראה לי שנצבר הותק הנדרש, מפני שבספירת הותק נכללת גם תקופת אבטלה שמשולמים בעדה דמי אבטלה (זו תהיה תקופה של 138 יום במקרה שלי).

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה