הריון וחל"ת

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

22/11/2007 | 00:40 | מאת: הריונית

שלום רב, אני נמצאת בחודש ה-7 להריוני ועתידה ללדת בפברואר הקרוב. לפני כ-4 חודשים נשלחנו דרך עבודתו של בעלי לשליחות בחו"ל לתקופה של 8 חודשים. לאור השליחות ביקשתי חל"ת ממקום העבודה וזו אושרה לי. בחו"ל גיליתי שאני בהריון (הייתי בתחילת שלישי) ולאחר חודש הודעתי במקום עבודתי על ההריון. שאלתי היא מעט מורכבת ואשמח אם תוכלי לפשט עבורי את הדברים במקצת: האם אהיה זכאית לדמי לידה במהלך החל"ד? עד ליציאתי לחל"ת עבדתי 20 חודשים בחברה. אני יודעת שהמעסיק משלם לי בטל"א עד למרץ הקרוב (מספר שבועות לפני חזרתי לארץ). בנוסף, האם הסטאטוס שלי הופך אוטומטית מחל"ת לחל"ד כשאלד? מה הם זכיותיי וחובותיי במצב שתיארתי? אודה מקרב לב לתגובה.

שלום רב, שאלתך אמנם מעט ארוכה ואולם התשובה פשוטה: ע"פ הנתונים שמסרת תהיי זכאית לדמי לידה. זאת ועוד, ברגע שתלדי אכן הסטטוס שלך יהפוך אוטומטית מחל"ת לחל"ד. בברכה, רחל שחר עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה