איך מחשבים דמי לידה לעצמאית?

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

11/11/2007 | 12:26 | מאת: אתי

אני עצמאית. אלד באמצע ינואר ..החישוב יהיה עפ"י ממוצע הכנסה ב- 3 חודשים אחרונים , לא כולל ינואר עצמו? כלומר לצורך העניין - אוקטובר נוב' דצמבר? או 3 חודשים עדג רגע הלידה ואז נכנסת ההכנסה היחסית של ינואר?

שלום רב אתי, חוק עבודת נשים קובע אינו מבדיל בין שכירה לעצמאית וקובע שהזכאות לדמי לידה תהא אם יעמדו בתנאים הבאים: לדמי לידה מלאים, בשיעור של 14 שבועות, זכאית עובדת ששולמו בעדה דמי ביטוח לאומי תקופה של 10 חודשים מתוך 14 החודשים הקודמים ליום בו הפסיקה עבודתה בהריון. לדמי לידה חלקיים, בשיעור של 7 שבועות, זכאית עובדת ששולמו בעדה דמי ביטוח לאומי תקופה של 6 חודשים מתוך 14 החודשים הקודמים ליום בו הפסיקה עבודתה בהריון. באופן עקרוני דמי הלידהיחושבו לפי שכר העובדת בשלושת החודשים האחרונים לעבודתה. יחד עם זאת, שימי לב, אם השכר של העובדת בחודשים אלה היה נמוך אזי ניתן לבקש מהביטוח הלאומי להתחשב במשכורותיה של העובדת ברבע השנה הקודמת לראשון לחודש בו חלה הפסקת העבודה בהריון. בהצלחה, עו"ד רחל שחר

16/11/2007 | 19:42 | מאת: ety

שלום, שאלתי הייתה שונה: אם אני יולדת באמצע ינואר, החישוב הוא לפי דצמבר נובמבר ואוקטובר ? לא חסתכלים על ההכנסה החלקית בינואר עצמו?

12/01/2009 | 07:53 | מאת: חנה

אני עצמאית הלידה המשוערת זה חודש 25/04/09 איך מחשבים את הדמי לידה לפי דן"ח 2008 או לפי הדוחות שלפני הלידה דהיינו 1/1/09 ו3/01/3/09 בתודה חנה

27/01/2009 | 21:23 | מאת: אסתר

פתחתי עסק עצמאי ב-20/11/06 ילדתי ב-15/04/07 מאחר שלא היו לי 6 חודשים שלמים לעבודתי לפני הלידה-בהוראת הרו"ח התאמצתי ועבדתי עד סוף החודש לאחר הלידה כדי שאוכל לקבל דמי לידה (עבדתי אפילו מבית ההחלמה בטלפונים והזמנת סחורה דרך הטלפון ובטיפול בלקוחות וכו'-כמובן בטלפון ולא היתי נוכחת בחנות- כך אמר לי הרו"ח לעשות) הגשתי את כל הטפסים לביטוח לאומי ודחו את בקשתי אפילו ששילמתי כדין ביטוח לאומי והפסדתי עבודה בעקבות הלידה-ובכו"ז דחו בקשתי גם שמיליתי אחר כל הוראותיהם-(הם סתם מחפשים איך לא לתת דמי לידה אפילו שמשלמים את מלוא הסכום) רציתי לדעת מה עלי לעשות בשביל לקבל את דמי הלידה שממש אינם מיותרים לי כבעלת עסק שמשקיעה כספים ע"ג כספים לעסק-למי אני אמורה לפנות ואיך לעשות זאת? אשמח מאד אם תוכלו לעזור לי בנושא בתודה א.ג

27/01/2009 | 21:24 | מאת: אסתר

פתחתי עסק עצמאי ב-20/11/06 ילדתי ב-15/04/07 מאחר שלא היו לי 6 חודשים שלמים לעבודתי לפני הלידה-בהוראת הרו"ח התאמצתי ועבדתי עד סוף החודש לאחר הלידה כדי שאוכל לקבל דמי לידה (עבדתי אפילו מבית ההחלמה בטלפונים והזמנת סחורה דרך הטלפון ובטיפול בלקוחות וכו'-כמובן בטלפון ולא היתי נוכחת בחנות- כך אמר לי הרו"ח לעשות) הגשתי את כל הטפסים לביטוח לאומי ודחו את בקשתי אפילו ששילמתי כדין ביטוח לאומי והפסדתי עבודה בעקבות הלידה-ובכו"ז דחו בקשתי גם שמיליתי אחר כל הוראותיהם-(הם סתם מחפשים איך לא לתת דמי לידה אפילו שמשלמים את מלוא הסכום) רציתי לדעת מה עלי לעשות בשביל לקבל את דמי הלידה שממש אינם מיותרים לי כבעלת עסק שמשקיעה כספים ע"ג כספים לעסק-למי אני אמורה לפנות ואיך לעשות זאת? אשמח מאד אם תוכלו לעזור לי בנושא בתודה א.ג

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה