הפחתת שעות עבודה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

04/11/2007 | 17:45 | מאת: מימי

שלום! אני בשבוע 23, מאובחנת שנים רבות כסובלת מפיברומיאלגיה והתשישות הכרונית. כיום אני מרגישה החמרה רבה במצבי הבריאותי. אני עובדת בעבודה פיזית כמטפלת בגן ילדים 10 שעות ביום, 5 ימים בשבוע. מתחילת ההריון נמנעתי מהרמת דברים כבדים עקב דימומים וזכיתי לשיתוף פעולה מצד העובדות איתי והמעביד. פניתי לרופא תעסוקתי כדי לקבל הפחתה בשעות העבודה. נאמר לי כי אין הצדקה להפחתה בשעות בגלל ההריון והומלץ לי על המנעות ממאמץ. יש לציין כי כעת ההריון תקין.כרגע הגעתי להסכם עם המעסיק כי כשיתאפשר הוא יביא עובדת אחרת במקומי שתחליף אותי בשלוש השעות האחרונות של היום, אך הדבר כרוך בהורדה במשכורת. אני עובדת בהסכם עבודה של שכר לפי שעות וחתומה על 10 שעות עבודה. שאלותי: 1. האם ההסכם הזמני הוא חוקי? 2. למי ניתן לפנות כדי לקבל הקלה כלשהי בעבודה? תודה!

שלום מימי, הסכם ההפחתה בשעות הינו חוקי שכן לדברייך נעשה תוך הסכמה מלאה איתך ולא נכפה עלייך. על מנת לקבל הקלה כלשהי עלייך לפנות לרופא המטפל שלך ו/או לרופא משפחה. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה