התפטרות אחרי חל"ת ורקבלת פיצויים

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

05/05/2010 | 22:53 | מאת: עובדת

שלום רב. ילדתי לפני 3 חודשים וכיום אני מתכננת לחזור לעבודה. בעוד כחמישה חודשים אני מתכננת לעשות אחד מאלה - או להתפטר עקב הצורך לטפל בילד, או לקחת חל"ת של שנה וככל הנראה בסיומה להתפטר (אני רוצה לשמור לי את האופציה לחזור לעבודה עוד שנה). אני יודעת שאם אני מתפטרת אני מקבלת פיצויי פיטורין בשל העובדה שאני צריכה לטפל בילד. מצד שני, אם אני חוזרת לעבודה ולוקחת בעוד חמישה חודשים חל"ת ורק אז מתפטרת אני לא יודעת אם אני יכולה לשמור על הזכות שלי לקבל פיצויי פיטורין מכח זה שאני רוצה לטפל בילד. בקיצור - האם מישהי שחזרה לעבודה ואחר מספר חודשים לקחת חל"ת (יום התחלת החל"ת הוא לפני שעברו 9 חודשים מיום הלידה), ובסיום החל"ת (לצורך העניין נניח שהחל"ת הוא שנה) מתפטרת, עדיין תקבל פיצויי פיטורין מכוח זה שהיא צריכה לטפל בילד או שבגלל שעברו 9 חודשים מיום הלידה זכות זו פוקעת?

שלום רב, הזכות להתפטר, בכל תנאי, רק תשעה חודשים מיום הלידה. בברכה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה