האם אני זכאית לדמי לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

18/04/2010 | 10:30 | מאת: יסמין

שלום רב, אני כרגע מסיימת חודש שישי וצפויה ללדת לקראת סוף יולי. תאריך הפסקת העבודה שלי היה ב 19.10.09 ותאריך ווסת אחרון היה ב 14.10.09 לאחר התאריך 19.10.09 התחלתי לחתום אבטלה ולא חזרתי יותר לשוק העבודה. האם התאריך 14.10.09 יחשב לי כתאריך כניסה להריון ? בדקתי בטפסים של ביטוח לאומי ולא הופיע בהם שום איזכור למילוי סעיף יום כניסה להריון. האם לפי חוקי ביטוח לאומי יש לי תאריך הפסקת עבודה בהיותי בהריון? לפי מה שהבנתי אני לא חייבת לעבוד עד החודש האחרון אלא יכולה להפסיק את העבודה שלי בכל זמן כל עוד אני בהריון ולהיות זכאית למי לידה (בתנאי שצברתי קודם מספיק חודשי עבודה)? לפני התאריך הנ"ל יש לי מספיק חודשי עבודה 10 מתוך 14 או 15 מתוך 22. האם תוכלי לעזור לי בבקשה להבהיר את החוסר וודאות. אודה מאוד לתשובתך, יסמין

שלום רב, פני בענין זה לביטוח הלאומי הם סופרים זכאות בימים ולא בחודשים. בברכה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה