חופשת לידה + פיצויים

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

24/03/2010 | 12:49 | מאת: אלמונית

במכתב שקיבלתי מביטוח ליאומי הנני זכאית לחופשת לידה עד אמצע חודש מאי (חופשה בתשלום). השאלה שלי האם חייבים לצאת לחופשת לידה של חצי שנה עפ"י החוק החדש? האם שלושה חודשים שלא בתשלום נכנסים לותק?? הנני רוצה להתפטר לצורך טיפול בילד... כמה זמן לפני סיום חופשת הלידה אני צריכה להודיע למעסיק שלי שהנני מתפטרת? האם מספיק לכתוב למעסיק שהנני מתפטרת לצורך טיפול בילד וזהו? המעסיק תוך כמה זמן מיום הודעת הפיטורים מחוייב לשלם את הפיצויים?? הנני עובדת בעבודה 14 חודש + 3 חודשים חופשת לידה על איזה תקופה אני אמורה לקבל פיצויים? שנה או שנה ו5 חודשים? האם הנני יכולה לחתום ישר הבטחת הכנסה מבלי לחתום אבטלה לאחר הפיטורין בעקבות שהנני אם חד הורית?

שלום רב, 1. לא חייבים 2.לא 3.חודש הודעה מוקדמת. 4 כן 5. שנה וחמישה חודשים. . בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה