האם אקבל דמי לידה למרות שפוטרתי בחודש שישי?

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

17/03/2010 | 08:40 | מאת: נירית

שלום, התקבלתי לעבודה בהריון(גלוי) בחודש רביעי ופוטרתי בשל צימצומים לאחר חודשיים וחצי. מספר חודשי העבודה (חלקם חודשים עבורם קיבלתי דמי אבטלה) תואם את קריטריון הקבלת של 15 חודשים מתוך 22 (בהנחה שהיום הקובע הינו תאריך לידה משוער). האם אקבל דמי לידה למרות שכעת איני עובדת? אם כן, איך מגישים זאת לביטוח לאומי? האם אני צריכה לפנות למעסיק שפיטר אותי כדי שיחתום על טפסי התביעה? תודה, נירית

שלום רב, ע"פ הנתונים שמסרת נראה כי צברת את הזכויות לדמי לידה. עלייך להגיש את התביעה לדמי לידה לביטוח הלאומי בסניף הקרוב למקום מגורייך. המעסיק האחרון הוא שחותם על הטפסים. בברכה ובהצלחה רבה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה