בונוס בזמן חופשת לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

18/02/2010 | 18:55 | מאת: יובל

שלום רב, בשעה טובה נולד בננו הבכור באמצע דצמבר 2009 ובהתאם יצאה אשתי לחופשת לידה החל מתאריך הלידה. במקום עבודתה הכריזו על חלוקת בונוס בגין שנת 2009 שישולם מחציתו במשכורת ינואר 2010ומחציתו במשכורת מרס 2010. מיותר לציין כי נאמר לאשתי שאת הבונוס שלה היא תקבל עם חזרתה לעבודה. אשתי אמורה לחזור לעבודה באמצע חודש מרס אך מעוניינת להאריך את חופשת הלידה. במידה ואשתי תחליט לבסוף שלא לחזור למקום העבודה, האם מקום העבודה יכול לשלול ממנה את הזכאות לקבלת הבונוס? תודה רבה מראש, יובל.

שלום רב מזל טוב. הדבר תלוי בנוהג המקובל בחברה שבה עובדת אשתך באשר לעובדים המסיימים את תפקידם. בברכה, רחל שחר, עו"ד 052-4616973

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה