הריון שני בלתי מתוכנן

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

18/02/2010 | 11:05 | מאת: מבולבלת

שלום רב, לפני כ- 6 חודשים ילדתי את בני הבכור והנני צפויה לחזור לעבודה בימים אלה,לאחר חל"ת. לתדהמתי הרבה גיליתי בימים אלה שאני שוב בהריון (על אף הגלולות!!) וכבר בפתחו של החודש השלישי. מאחר ואני צפויה לחזור לעבודה ממש בימים אלה כל כולי מבוהלת מתגובתו של הבוס שלי, אשר תולה את יהבו על חזרתי לעבודה... האם יוכל לפגוע בי בצורה כזו או אחרת? האם העובדה ששוב הריתי יכולה לשמש כטענה נגדי (למשל, בטענה שהנני עובדת לא יעילה - כפי שהבוס כינה אותי בהריון הראשון!! ולהביא לפיטוריי, על אף האיסור?) האם הנני זכאית לקבל דמי לידה על אף החל"ת? (אני עובדת באותו מקום 6 שנים) אני אפילו לא יודעת איך להודיע לו.. אודה על תשובתך המלומדת.

שלום רב, את מוגנת מפני פיטורין. אם ירצה לפטרך עליו לקבל היתר מיוחד מהתמ"ת. אל תחששי ממנו כל כך תדאגי קודם כל לבריאותך. בברכה, רחל שחר, עו"ד 052-4616973

24/02/2010 | 20:10 | מאת: מבולבלת

תודה רבה.אני באמת חוששת מפניו יותר מדיי:) רק לא השבת לי האם אני זכאית לדמי לידה (בעבור ההריון השני כמובן) על אף החל"ת שלקחתי (אני עובדת באותו מקום כ- 6 שנים)  תודה רבה לך,

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה