דמי לידה ביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

30/10/2007 | 18:21 | מאת: יעל

שלום, הפסקתי לעבוד בחודש הראשון להריון וזאת לאחר שנים של עבודה, במהלך ההריון קיבלתי דמי אבטלה. האם אני זכאית לדמי לידה? תודה יעל

שלום יעל, על פי התיאור שלך, ולהבנתי, הינך זכאית לקבל דמי לידה שכן הכלל הינו רצף תשלומי ביטוח לאומי ומדמי אבטלה מנכים ביטוח לאומי. השאלה המעניינת יותר הינה ע"פ איזה שכר יחושבו גובה גמי הלידה האם לפי גובה האבטלה או לפי גובה משכורתך האחרונה הקובעת. לדעתי בביטוח לאומי מחשבים זאת לפי גובה האבטלה ואולם ייתכן ששוה לך לנסות ולבקש מהם לפי גובה משכורתך האחרונה. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

17/04/2009 | 14:27 | מאת: קארן

שלום רב.שמי קארן בחורה בת 25 נשואה שנה וחצי עברתי כבר שתי הפלות ומאוד אני רוצה להקלט להריון.כיום אני עובדת בגן ילדים כבר שלוש שנים.התחלתי סדרה של בדיקות,ולמנהל שלי פשוט נמאס שאני מאחרת, חסרה לעיתים רחוקות אז הוא החליט לתת לי היום 17.4.09 מכתב פיטורין שהוא כותב שאני יכולה להשאר בעבודה עד 18.8.09 שזה סופ שנה.השאלה שלי היא.אם אני נקלטת להריון עד אוגוסט המכתב עדין תקיף?תודה רבה אשמח לתשובה.

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה