חופשת לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

30/10/2007 | 14:33 | מאת: אפרת

שלום רב, לאחר 6 חודשים במקום עבודתי נכנסתי להריון. שאלתי היא מהי חופשת הלידה המקסימלית שביכולתי לקבל? תודה רבה.

שלום אפרת, התנאי לקבלת דמי הלידה מותנה בכך ששולמו דמי ביטוח לאומי על פי הכללים הבאים: לדמי לידה מלאים, בשיעור של 14 שבועות, זכאית עובדת ששולמו בעדה דמי ביטוח לאומי תקופה של 10 חודשים מתוך 14 החודשים הקודמים ליום בו הפסיקה עבודתה בהריון. לדמי לידה חלקיים, בשיעור של 7 שבועות, זכאית עובדת ששולמו בעדה דמי ביטוח לאומי תקופה של 6 חודשים מתוך 14 החודשים הקודמים ליום בו הפסיקה עבודתה בהריון. לכן התשובה לשאלתך מותנית בשאלות רבות כמו האם עבדת קודם, מה שבוע ההריון בו את נמצאת, כמה זמן שולמו עבורך דמי ביטוח לאומי. נסי להרחיב ואני אענה שנית. בברכה, עו"ד שחר

31/10/2007 | 16:17 | מאת: אפרת

שלום שוב, שאלתי אינה בקשר לדמי הלידה אלא לחופשת הלידה בלבד. אני רוצה לדעת מהי חופשת הלידה המקסמילית לה אני זכאית (שישמרו לי על מקום העבודה) אם עבדתי במקום 6 חודשים מלאים בלבד לפני הכניסה להריון? אני יודעת שבדר"כ חופשת לידה היא 3 חודשים, אך יש מקרים בהם ניתן לקבל הארכה... תודה.

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה