חופשת לידה לבעל במקרה שהאם לא יוצאת לחופשת לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

14/12/2009 | 17:51 | מאת: גיל

אשתי בחודש רביעי. היא לא עובדת כשכירה אלא מפעילה עסק פרטי מהבית. בגלל אופי העסק שלה היא לא מתכננת לקחת חופשת לידה אלא להמשיך להפעיל את העסק שלה כרגיל. אני לעומת זאת שכיר ב2 חצאי מישרה במקומות שונים; התכנית הייתה שאני אקח חופשת לידה מייד עם הלידה לחודש וחצי (המקסימום האפשרי לגבר). השאלה אם במצב שאשתי בוחרת שלא לקחת חופשת לידה כלל אני יכול לקחת את החודש וחצי להם אני זכאי מייד מהלידה או שעדיין החופשה שלי יכולה להתחיל רק אחרי 6 שבועות מהלידה? האם במידה ואינני זכאי לחופשת לידה מביטוח לאומי ישר אחרי הלידה יש אפשרות לצאת לחופשה כזו ע"ח ימי מחלה? האם היעדרות על תקן "חופשת מחלה" תקפה לחופשה באורך שכזה בעקבות לידה של אשתי? תודה רבה!

רק מהלידה. היעדרות על תקן ימי מחלה במקרה שאתה מתאר אינה חוקית שכן אינה על רקע ימי מחלה. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד 052-4616973

16/12/2009 | 15:14 | מאת: גיל

תודה רחל על התשובה המהירה, לא הבנתי לגבי חופשת הלידה עבורי - מותר לי לקחת חופשת לידה במקום אשתי מייד מיום הלידה אם היא לא לוקחת חופשה? באתר של ב. לאומי קראתי שגבר יכול לקחת חופשת לידה במקום אישתו רק מהשבוע השביעי מהלידה ושכדי לקחת במקום האישה חופשת לידה בזמן אחר (למשל, מייד אחרי הלידה כמו שאני רוצה) צריך להמציא אישורים רפואיים שהאישה איננה יכולה רפואית לטפל בילוד. אני מניח שאת אחת ההגדרות לא הבנתי כי יש סתירה לכאורה בין מה שקראתי באתר ב. לאומי לבין מה שאני מבין מהתשובה שלך. אודה מאד אם תוכלי להבהיר זאת. גיל

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה