חזרה מחל"ת בהריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

07/12/2009 | 11:00 | מאת: אפרת

00528242420שלום, אני נמצאת כרגע בחל"ת לאחר חופשת לידה (בני נולד לפני כ -10 חודשים). אני עובדת אצל מעסיקי מזה כ 5 שנים. אני אמורה לחזור לעבודה אך טרם נמצא לי תפקיד ולכן הארכתי את החל"ת עד למקסימום המותר לי ע"פ חוק בתקווה שימצא לי תפקיד בנתיים. לפני מספר ימים גיליתי שאני שוב בהריון... רציתי לשאול מספר שאלות: 1. האם מותר למעביד לפטר אותי לאחר 60 יום מחזרתי באם לא ימצא לי תפקיד למרות שאני בהריון? 2. האם חלה עלי החובה לספר כי אני בהריון מיד עם חזרתי? תודה רבה, אפרת

שלום רב, 1. לא, אסור לו לפטר אותך. 2. עלייך לספר בחודש החמישי להריונך. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד 052-4616973

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה