מחוייבות המערכת להחזיר לעבודה מחופשת לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

06/12/2009 | 15:20 | מאת: גלי

שלום רב, רציתי לדעת עד כמה מחוייבת המערכת ע"פ החוק להחזיר עובדת לאחר חופשת הלידה לעוד כחודשיים עבודה. אני עובדת בחברה גדולה המפוזרת בכמה מקומות ברחבי הארץ וביקשתי להתנייד לתפקיד אחר כל שהוא באיזור אחר קרוב למקום מגורי בגלל הבעייה התפעולית להגיע למקום בו עבדתי עד כה עם תינוק קטן מבחינת הגעה והסעים. נאמר לי שהם מחוייבים להחזיר אותי רק למקום בו עבדתי ושאם לא יימצא תפקיד אחר אאלץ להתפטר. אינני רוצה להתפטר, מהם אפשרותי, אודה לתשובה

שלום רב, המחויבות שלהם היא אכן להחזיר אותך לתפקיד הקודם ולא יותר מכך. לצערי הרב. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד 052-4616973

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה