חזרה מחופשת לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

04/12/2009 | 12:20 | מאת: טל

שלום רב, טרום היציאה לחופשת לידה עבדתי כ-3.5 שנים במשרה מלאה בה שעות העבודה הפורמליות הן מ-9:00 עד 18:00. אני בעיצומה של חופשת הלידה שלי ועשויה לחזור לעבודה ב-1.2.2010 (מאריכה ב-3 שבועות חל"ת). לאחר החזרה מחופשת לידה לא אוכל לעבוד עד שעה 18:00 אך אני עדיין מעוניינת להשאר במשרה מלאה. אם "אשחק" עם השעות (אגיע יותר מוקדם על מנת לצאת יותר מוקדם)אך אשמור על מס' השעות הנדרשות במשרה מלאה, האם הוא חייב לקבל זאת? האם חובתו להחזיר אותי לעבודה במשך 45 יום כפי שרשום בביטוח לאומי מתייחס רק למשרה מלאה על פי השעות שהיו טרום היציאה לחופשת לידה? האם יכול להיות מצב שבו על פי חוק ביטוח לאומי עליו להחזירי לעבודה למשך 45 ימים+30 ימי הודעה מראש על פיטורין, אך בגלל שאנני יכולה לעבודה מ-9:00 עד 18:00 (בגלל התינוק) לא אוכל לממש זכות זו ועל כן לא אוכל לחזור לעבודה לאחר חופשת הלידה? שאלה נוספת- באם אחזור וארד באחוזי המשרה ואעבוד בין 8:00 ל-16:00. אזי- 1. האם ב-4 החודשים הראשונים ניתן להחשיב זאת כמשרה מלאה כיוון שאני בעצם יוצאת שעה אחת יותר מוקדם שזו שעת ההנקה המגיעה לי. ובתום 4 החודשים האלו המשכורת שלי תופחת ל-90% משרה בהתאם לשעות אלו? האם זה חובה על המעסיק או נתון לשיקול דעתו לתת לי משרה מלאה ב-4 החודשים הראדונים? 2. באם אתפטר או אפוטר לאחר מס' חודשים שאעבוד במשרה חלקית זו (90% משרה). האם דמי האבטלה שאני אהיה זכאית להם יחושבו על פי המשרה החלקית או על פי המשכורות במשרה מלאה כפי שהיו טרום היציאה לחופשת לידה? אשמח לקבל תשובה במהירות שכן יש לי שיחה עימו באמצע שבוע הבא תודה רבה. טל 054-4664082

התשובה לכל השאלות היא פשוטה ויחידה: המעסיק חייב להחזיר אותך לאותן שעות בדיוק. כל "משחק" בשעות נתון לשיקול דעתו האישי בלבד. דמי האבטלה יחושבו על פי המשכורת 3 חודשים אחורה. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד 052-4616973

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה