היעדרות מהעבודה בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

23/11/2009 | 13:05 | מאת: אור

שלום רב, אני בשליש הראשון להריוני ומזה חודש וחצי אינני הולכת לעבודה עקב בחילות קשות, הקאות, חולשה (אובחנה אנמיה רצינית) והרגשה כללית מאד רעה. אציין שאני עובדת כפיזיותרפיסטית בשיקום גריאטרי- עבודה הכרוכה במאמץ פיזי. בעבודה אומרים לי שעלי להביא אישור מרופא תעסוקה שכן אני נעדרת מעל חודש, ואילו רופא הנשים שלי אומר שאישור של רופא משפחה מספיק, גם בהעדרות של מעל חודש. בעיה נוספת היא כי כיליתי את ימי המחלה והחופשה שלי כך שאין לי מספיק ימים לכסות תקופה זו . מה אומר החוק מה עלי לשעות?

שלום רב, אנא שאלי שאלה ספציפית. על פניו נראה כי עלייך להיכנס לשמירת הריון. בברכה, רחל שחר, עו"ד 052-4616973

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה