ביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

11/11/2009 | 21:11 | מאת: רבקה

שלום וברכה. המקרה שלי הוא קצת מורכב. עד אפריל 2008, עבדתי בעבודה מסויימת, באפריל ומאי עבדתי באותה עבודה אך התלוש היה ממקום אחר. במאי ילדתי בן וקיבלתי מביטוח לאומי כל מה שהגיע לי. כשבני היה בן 4 חודשים (ועדיין לא חזרתי לעבוד), בחודש ספטמבר 2008 עברתי תאונת דרכים, נשברה לי הברך כך שהייתי צריכה תקופת השתקמות בכדי לחזור לעבודה. באצמע פברואר חזרתי למקום עבודתי הראשון ואני צריכה ללדת בע"ה בתחילת ינואר. שאלתי היא כזו: האם אני יכולה לדרוש דמי ביטוח לתקופה של 14 שבועות למרות שלא עבדתי מספיק זמן, בגלל התאונה? אשמח מאוד לקבל תשובה!! בברכה, רבקה

שלום רב, חשבון מעלה ששולמו בעבורך 11 חודשי ביטוח לאומיף אם זה נכון את זכאית למחצית דמי הלידה. המלצתי גשי לסניף של הביטוח הלאומי לבירור ספציפי. בברכה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה