דמי אבטלה לאחרלידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

11/11/2009 | 10:52 | מאת: אורית

שלום רב, אני בת 30, בהריון שניף עובדת במקום עבודתי שנתיים וחצי. אני מתכננת להתפטר מעבודתי לאחר הלידה ולהישאר עם הילד בבית. הבנתי כי עליי להמתין 90 יום לקבלת זכאות. 1. האם 90 היום לספירת הזכאות יכולים להתחיל כבר מיום הלידה כך שכעבור 3 חודשים מהלידה עצמה כבר אהיה זכאית להתחיל ולחתום? 2. האם לאחר 90 יום מתקבל תשלום רטרו על 3 חודשים של אכשרה או שרק מתחילים להיספר ימי האבטלה? 3. מהו משך תקופת האבטלה שאני זכאית לחתום בה לאחר לידה? 4. איך שאני רואה זאת, אני זכאית לדמי חופשת לידה במשך 14 שבועות ואז אני יכולה להתחיל לחתום כל שבוע? או שרק לאחר התשלום האחרון של חופשת הלידה מתחילים להיספר ימי הזכאות של 90 הימים שרק לאחריהם מתקבל התשלום הראשון? 5. שאלה אחרונה וחשובה מאוד: החל מחודש רביעי אני בשמירת הריון ומקבלת משכורת מביטוח לאומי. האם יש בכך פגיעה כלשהי בתשלומי חופשת הלידה? והאם תשלומים אלו והעובדה שהייתי בשמירת הריון פוגעים בזכאות שלי לקבלת דמי אבטלה לאחר התפטרות בגין לידה? תודה רבה מראש,

1. לא. 2.רק אז מתחילים להיספר. 3 אינדיודואלי ותלוי בנקודות זכות. 4.לאחר התשלום האחרון של חופשת הלידה. 5.אין כל פגיעה בדמי הלידה. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה