הורדת שכר לאחר חופשת לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

10/11/2009 | 19:37 | מאת: מיכל

שלום רב, במהלך חופשת הלידה שלי הוחלט בחברה לקצץ לכל העובדים 5% משכרם. החברה פנתה למשרד התמ"ת לקצץ גם לנשים בהריון/ לאחר חופשת לידה אבל לא קיבלה את אישורם למיטב ידיעתי. שאלתי היא - כמה זמן לאחר חזרה מחופשת לידה מותר למעביד שלי לקצץ משכרי? שאלה נוספת - האם יש התייחסות בחוק להעדרות מהעבודה לצורך מעקב טיפת חלב/ חיסונים לתינוק כמו 40 שעות שניתן לנצל לבדיקות הריון? תודה מראש על התשובה

שלום רב, 1. לאחר 60 ימי הגנה מותר לקצץ בשכרך. 2. לצערי הרב אין כל התייחסות לרכיבים שציינת למעט מחלת ילד. בברכה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה